Skip to content Skip to footer

Beszámoló Molnár Lehel könyvének bemutató eseményéről (2023. november 24.)

November 24.-én délután könyvbemutatót tartottunk a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének Szervét Mihály Egyházi Kulturális Központjában.

Egyházunk Kolozsvári Gyűjtőlevéltárának a vezetője, Molnár Lehel bő húsz éves kutatómunkáját magába foglaló kötetét Molnár Dávid, a Szegedi Tudományegyetem Magyar Irodalmi Tanszékének adjunktusa mutatta be.
Molnár Lehel könyve Az unitárius püspöki vizitáció rendszere a korai újkorban címmel jelent meg 2023 tavaszán. A kötet kolozsvári bemutatóját követően, Magyarországon először itt a Szervét Mihály Egyházi Kulturális Központban került ismertetésre és méltatásra.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével egyháztörténetünk több neves kutatója és lelkész is. A kiadvány méltatása a tudományos jellegét megőrizve könnyed hangvételű volt. Molnár Dávid nem egyszerű kötetbemutatással és felolvasással készült, hanem humorral fűszerezett prezentációval is. Összefoglalta a kötet sarokpontjait, kiemelte annak jelentőségét, és igen érdekes részleteket olvasott fel a hallgatóság számára.

A kötetbemutató egy pohár bor és pogácsa elfogyasztása mellett, kellemes hangvételű beszélgetésekre is alkalmat adott.