Skip to content Skip to footer

Digitális gyűjtemény

  • Levéltárunk összetett keresést is lehetővé tevő, folyamatosan frissített fondjegyzéke az ARCA rendszerben, IDE KATTINTVA érhető el.
  • Levéltári anyagaink egy része digitalizált formában is elérhető és szabadon hozzáférhető. Az egyes dokumentumok elnevezései az ARCA rendszer fondjegyzékében található jelzeteknek megfelelthetőek.

A digitális gyűjtemény használata

A Digitális gyűjteményben a levéltár fondjaiból már digitalizált állományok nyertek elhelyezést, jelenleg négy mappában, a fondjegyzék szerkezetét követve, darabszinten jelzetelve.
Mivel az egyes ügyiratok nincsenek összefűzve, minden oldalt külön kell megnyitni, és csak a jelzet alapján különíthetők el. Ebben segítségünkre van még a fájlok elnevezése, illetve az iratokon feltüntetett jelzet és lapszám is.

A mappákba rendezett digitalizált képek kétféleképpen érhetők el.
1) A mappák ikonra egyszer kattintva jutunk el – az akár több szinten rendezett – kívánt almappáig. Ott a „Dokumentum neve” alatti képfájlokra történő egyszeri kattintás után jelennek meg az egyes dokumentumok bélyegképei; ezek a felső megtekintés gomb melletti nagyító ikon segítségével olvashatók.
A felvételek között léptetni nem lehetséges, a nagyító ikonnal megnyitott képfájlok a jobb felső sarokban található X jelre kattintva zárhatók be; a fájlok listájához a nyíl ikonnal léphetünk vissza, a következő kiválasztott kép pedig a fentiekkel azonos módon nyitható meg.
2) Célszerűbb azonban, ha a „Dokumentum neve” alatti fájlokra kattintás helyett a kívánt fájlnál egyenesen a megtekintés gombot választjuk, mert a belenagyítás-kicsinyítés csak ez esetben lehetséges. A kutatást az adott ablak bezárása után ismét a megtekintés gombra kattintva folytathatjuk.

A digitális gyűjteményben elérhető dokumentumok

Megjegyzés

A Misszióház anyagának első doboza a Hungaricana felületén érhető el digitalizált formátumban.